Pagina 1 van 1

Ghana tóch bij laatste acht.

Ongelezen berichtGeplaatst: zo 27 jun 2010, 10:19
door MikeSchippers
AMSTERDAM - Ghana heeft zich ten koste van de Verenigde Staten weten te plaatsen voor de kwartfinales van het WK in Zuid-Afrika. Asamoah Gyan bracht met zijn derde treffer van het toernooi de beslissing in de verlenging: 2-1.
Afbeelding
© ANP
Het als laatst overgebleven Afrikaanse land begon voortvarend aan de wedstrijd in het Royal Bafokeng Stadion in Rustenburg. Al na vijf minuten werd de ban gebroken.
Kevin-Prince Boateng maakte volop gebruik van het gestuntel in de opbouw bij de Amerikanen en ramde de bal van buiten de zestien langs doelman Tim Howard.

Bevrijdend
Het snelle doelpunt leek bevrijdend te werken voor Ghana, dat tot op dat moment in Zuid-Afrika alleen gescoord had uit strafschoppen. De ploeg van de Servische trainer Milovan Rajevac liet de verbouwereerde tegenstander bij vlagen naar adem happen.
Ondanks dat het Ghana niet lukte om echt grote kansen te creëren, bleef het veel sterker. Voor de Amerikaanse coach Bob Bradley reden genoeg om Ricardo Clark al na een half uur uit het veld te halen ten faveure van Maurice Edu. Veel effect had dit niet op het spelbeeld.

Metamorfose
Nadat Bradley zijn manschappen in de rust had toegesproken en met het wisselen van Robbie Findley voor Benny Feilhaber een tactische verandering had doorgevoerd, leek de ploeg een metamorfose te hebben ondergaan.
Al in de eerste minuut na de pauze leidde dit tot een enorme kans voor de tweede invaller. Jozy Altidore kon de bal op de strafschopstip aannemen en afleggen op de vrijstaande Feilhaber. Doelman Richard Kingson ranselde de bal uit zijn doel.

Vol overgave
Ook na deze grote kans liet de VS zien er echt een wedstrijd van te willen maken. Het team speelde met passie en ging vol overgave op jacht naar de gelijkmaker. Na iets meer dan een uur spelen kwam de treffer ook.
Jonathan Mensah haalde Clint Dempsey neer in het strafschopgebied, waarna de Hongaarse scheidsrechter Viktor Kassai niet anders kon dan de bal op de stip te leggen en de verdediger met geel te bestraffen.

Buitenkansje
Landon Donovan, die de Amerikanen hoogstpersoonlijk naar de achtste finales leidde met zijn late goal tegen Algerije, maakte van dit buitenkansje gebruik en schoot via de binnenkant van de paal raak.
Het doelpunt leek het keerpunt in de wedstrijd te worden. De VS oogde frisser dan de Ghanese ploeg en probeerde de beslissing binnnen de negentig minuten te forceren.
Kingson weigerde zich gewonnen te geven en redde enkele keren goed op de Amerikaanse inzetten. Een verlenging was het onvermijdelijke gevolg.

Ander spelbeeld
Al in de derde minuut van de extra tijd was het raak. Het was niet de VS die op voorsprong kwam, maar Ghana. Asamoah Gyan werd de diepte ingespeeld, hield de verdedigers van Amerika Carlos Bocanegra en Jay DeMerit van zich af, en volleerde de bal hard in het doel.
In het vervolg van de verlenging probeerden de Amerikanen het tij nog te keren. De inspanning die de ploeg in de tweede helft had moeten leveren om zich naast Ghana te nestelen, leek veel kracht gekost te hebben. Men kwam niet veel verder dan lange halen naar voren, waardoor het offensief geen echt grote kansen opleverde.

Vrijdag Uruguay
De Ghanezen nemen het vrijdag in de kwartfinales in Johannesburg op tegen Uruguay dat eerder met 2-1 te sterk was voor Zuid-Korea. De Afrikanen moeten het daarbij doen zonder Mensah en André Ayew die vanwege hun tweede gele kaart van het toernooi geschorst zijn.

Bron: Nusport.nl, foto: ANP.

Re: Ghana tóch bij laatste acht.

Ongelezen berichtGeplaatst: zo 27 jun 2010, 17:42
door Nawid
Ik vind dat ze echt heel goed hebben gespeeld! Ik heb het ook gevolgd. Ze verdienen om door te gaan!

Re: Ghana tóch bij laatste acht.

Ongelezen berichtGeplaatst: za 03 jul 2010, 21:52
door Didiii
ze zijn jammer genoeg afgevallen:(:( ze waren wel goed zeg..

Re: Ghana tóch bij laatste acht.

Ongelezen berichtGeplaatst: zo 04 jul 2010, 22:43
door Nawid
Ik vond dat ze eigenlijk moesten winnen, ze waren echt sterk. Vond het ook erg jammer!

Re: Ghana tóch bij laatste acht.

Ongelezen berichtGeplaatst: ma 05 jul 2010, 00:06
door Didiii
vooral op de manier hoee hee...spannende wedstrijd zeg