Forumoverzicht   Help   Leden   Gebruikerspaneel
Uitloggen
Forumoverzicht Laatste Nieuws Wetenschap

Wetenschappers kweken konijnenpenis

Laatste nieuws over wetenschap en ontdekkingen.

Moderators: Didiii, DuaNe

Wetenschappers kweken konijnenpenis

Ongelezen berichtdoor Metra » di 10 nov 2009, 20:46

Wetenschappers kweken konijnenpenis

Afbeelding

WASHINGTON - Amerikaanse wetenschappers zijn erin geslaagd om de penis van een konijn na te maken en te transplanteren. De doorbraak kan uiteindelijk leiden tot een techniek om ook bij mensen beschadigde penissen te repareren.
© Inertia Stock

Dat meldden de onderzoekers dinsdag in de online uitgave van het wetenschappelijke tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences.

De wetenschappers hebben cellen uit de konijnenpenissen in een laboratorium laten vermenigvuldigen, zodat die in de beschadigde organen konden worden teruggeplaatst.

Na achttien jaar zoeken is volgens onderzoeker Anthony Atala het perfecte mengsel gevonden tussen spiercellen en endotheel, cellen die de binnenkant van de bloedvaten bedekken. ''We moesten de juiste groeifactoren zien te ontdekken'', aldus Atala.

Nageslacht

De twaalf konijnen waar de transplantatie op is getest, konden allemaal weer seks hebben. Vier van hen wisten zelfs voor nageslacht te zorgen. Het transplantatieproces duurt zes weken.

Atala hoopt de techniek verder te kunnen ontwikkelen zodat deze ook op mensen toe te passen wordt. Op die manier kunnen mannen met peniskanker of erectiestoornissen geholpen worden. Ook zou het een toepassing zijn om penissen te vergroten.

''Zodra het weefsel wordt geplaatst, herkent het lichaam dat als eigen'', licht Atala toe. ''Daardoor is er voor zo'n transplantatie altijd perfect weefsel beschikbaar


Bron: http://www.nu.nl/wetenschap/2119528/wet ... penis.html
Avatar gebruiker
Metra
Tiener
Tiener
 
Berichten: 81
Geregistreerd: vr 03 jul 2009, 16:05
Woonplaats: heerlen
Highscores: 44

Keer terug naar Wetenschap

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CommonCrawl [Bot] en 1 gast