Forumoverzicht   Help   Leden   Gebruikerspaneel
Uitloggen
Forumoverzicht Laatste Nieuws Muziek, Entertainment & Lifestyle

Tv-kijkers schamen zich voor soaps en erotiek

Laatste nieuws over muziek, entertainment & lifestyle

Moderators: Didiii, Metra, MikeSchippers

Tv-kijkers schamen zich voor soaps en erotiek

Ongelezen berichtdoor Nawid » do 22 okt 2009, 19:11

Afbeelding

AMSTERDAM - Lang niet iedereen is even open en eerlijk over de televisieprogramma’s waar zij naar kijken. Vooral over erotische programma wordt vaak gezwegen, zo blijkt uit onderzoek van KPN.


Van de Nederlanders die graag erotische programma’s op televisie kijken, zegt ruim een derde (38 procent) hierover te zwijgen. Ook soaps zorgen voor de nodige schaamte, met 29 procent eindigt dit soort programma’s op een tweede plek.
Huilen voor de tv is voor 20 procent eveneens ‘not done’. De helft van de ondervraagden heeft hier echter geen moeite mee en geeft grif toe wel eens zakdoekjes nodig te hebben tijden het tv-kijken.

Prominent
Ondanks dat de televisie een prominente rol in het leven van veel Nederlanders inneemt, gaat dit niet ten koste van de sociale contacten. Driekwart van de kijkers geeft aan dat zij in principe de telefoon altijd opnemen, ook tijdens hun favoriete programma.
Slechts 7 procent van de kijkers zegt tijdens het televisie kijken niet beschikbaar te zijn voor telefoongesprekken.

Samen
De meeste Nederlanders kijken het liefst samen met iemand televisie en in de meeste gevallen schuift dan de partner aan. Samen kijken levert echter niet altijd discussies op: ruim de helft van de Nederlanders zegt (bijna) nooit te discussiëren over wat er gekeken wordt op tv.
Van de mensen die samen met anderen kijken, beslist 18 procent zelf naar welke zender gekeken wordt. Er is dit jaar echter wel een toename te zien in het aandeel dat aangeeft zelf te beslissen.

Combineren
Tv-kijken blijft goed te combineren met andere activiteiten. Er wordt in de Nederlandse huishoudens vooral gegeten tijdens het tv kijken. Meer dan de helft van de Nederlanders kijkt met het bord op schoot of heeft van achter de eettafel de blik op de tv gericht.
Ook sociale activiteiten zoals bellen, kletsen en sms-en vinden veelvuldig plaats tijdens het tv-kijken. Maar ook activiteiten die vooral mentale aandacht vragen (zoals lezen, gamen, studeren en puzzelen) blijken te worden gecombineerd met tv kijken.
Een op de tien laat zich niet afleiden en concentreert zich vooral op de tv.

Onderzoek
Het onderzoek, waaraan bijna 1200 Nederlanders boven de 18 jaar hebben deelgenomen, werd uitgevoerd door Blauw Research. De steekproef is gestratificeerd getrokken binnen doelgroepen waarbij een algemene verdeling naar geslacht, leeftijd, opleiding en provincie (zoals deze binnen de Nederlandse bevolking geldt) is gekozen.Bron: http://www.nu.nl/lifestyle/2107349/tv-k ... tiek-.html
Avatar gebruiker
Nawid
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 3479
Geregistreerd: di 30 jun 2009, 17:23
Woonplaats: Heerlen
Highscores: 12

Keer terug naar Muziek, Entertainment & Lifestyle

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CommonCrawl [Bot] en 0 gasten