Forumoverzicht   Help   Leden   Gebruikerspaneel
Uitloggen
Forumoverzicht Laatste Nieuws Opmerkelijk

Einde der tijden nu op 21 oktober

Opmerkelijk verhalen, leuke weetjes en alle andere zaken waar in de media over gesproken wordt tref je hier.

Moderators: Didiii, Metra

Einde der tijden nu op 21 oktober

Ongelezen berichtdoor Nawid » di 24 mei 2011, 21:11

AfbeeldingLOS ANGELES - De christelijke prediker die voor afgelopen zaterdag ten onrechte het einde der tijden had voorspeld, heeft een nieuwe datum geprikt voor de Dag des Oordeels: 21 oktober. In de VS zijn al duizenden reclameborden neergezet met de nieuwe datum.
De 89-jarige Harold Camping, die voor 1994 ook al eens de terugkeer van Jezus op aarde had voorspeld, wijt het foutje met zaterdag aan een 'rekenfout', zo zei hij maandag op de radio.
Camping wijt het aan de menslievendheid van God dat de apocalyps later begint, maar dan versneld verloopt. Volgens hem was 21 oktober altijd al het beoogde eindpunt van de ondergang van de wereld.


Kapot
Camping, volgens wie tweehonderd miljoen christenen afgelopen zaterdag ten hemel zouden stijgen, was volgens eigen zeggen zo kapot van zijn abusievelijke voorspelling dat hij en zijn vrouw afgelopen weekend hun toevlucht zochten in een motel.
Zijn organisatie, Family Radio International, spendeerde de afgelopen weken miljoenen euro's om zijn boodschap te verspreiden. Een deel van dit geld was afkomstig van Campings volgelingen.

Einde
Met meer dan vijfduizend reclameborden en twintig voertuigen probeerde hij mensen binnen en buiten de Verenigde Staten ervan te doordringen dat het einde nabij was.
Maar Camping is niet de enige die teleurgesteld is. Jeff Hopkins, een van zijn volgelingen, reed de afgelopen tijd elke dag twee keer van Long Island naar New York, een trip van 160 kilometer.
Op zijn auto was een verlichte versie van Campings boodschap te lezen, en elke trip kostte meer dan tien euro aan benzine. "Ik ben bespot en uitgescholden", zei Hopkins. "Ik heb de aanwijzingen opgevolgd de ik via de bijbel heb ontvangen, en er is niks gebeurd. Het is als een klap in het gezicht."

Vernietigd
In een verklaring zei Camping maandag dat hij een vergissing heeft gemaakt. De voorspelde datum van 21 mei was niet de letterlijke, maar een spirituele Dag des Oordeels. Camping lijkt niet van plan om in de aanloop naar 21 oktober wederom groot uit te pakken. De aarde wordt volgens Camping over vijf maanden vernietigd.
Maar aangezien God zaterdag al heeft geoordeeld, heeft het geen zin mensen nog langer te waarschuwen. In plaats van voorspellingen zal Campings mediabedrijf tot 21 oktober de normale christelijke programmering hervatten.

Rekenfout
Het is niet de eerste keer dat Camping het einde van de wereld voorspelde. Hij had eerder voorzien dat de wereld in 1994 zou eindigen, maar zei later dat die voorspelling gebaseerd was op een rekenfout.
"Josh Ocasion, de man die de autocue bedient tijdens de live-uitzendingen van Camping, geloofde niet dat de voorspelling zou uitkomen. "Ik dacht dat hij wat menselijk fatsoen zou tonen bij het erkennen van zijn fout", zei Ocasion. "Maar dat is niet wat we gezien hebben."
Avatar gebruiker
Nawid
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 3479
Geregistreerd: di 30 jun 2009, 17:23
Woonplaats: Heerlen
Highscores: 12

Keer terug naar Opmerkelijk

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten